Kauhunhetkiä luksusristeilijällä – ajautui pommisykloniin: ”Se oli yhtä helvettiä”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen itärannikkoa koetteli taannoin pommisyklonina tunnettu äärimmäinen sääilmiö. Pommisykloni toi mukanaan tavanomaista kylmempiä lämpötiloja ja rajuja lumimyrskyjä. Sääilmiön vaikutuksia koettiin myös merellä.

Bahamalta New Yorkiin palannut Norwegian Breakaway -risteilyalus joutui keskelle rajua talvimyrskyä. Sen ansiosta laiva keinui jatkuvasti kolmen vuorokauden ajan, ja vettä valui suuria määriä myös sisätiloihin.

Rentouttavaksi tarkoitettu uudenvuodenristeily muuttui yli neljälle tuhannelle matkustajalle painajaiseksi. Sisälle tulvinut vesi oli niin kylmää, että hytteihin muodostui jopa jääpuikkoja.

– Se oli yhtä helvettiä, matkustaja Christina Mendez kuvaili CBS News -sivustolle.

Youtubessa julkaistulla koostevideolla nähdään, kuinka myrsky riepottelee risteilyalusta. Vesi lainehtii sen käytävillä, ja aluksen kansi on kuin pommin jäljiltä. Norwegian Cruise Line -yhtiö kertoo sääolosuhteiden olleen pahemmat kuin sääennusteissa luvattiin. Yhtiö on pahoitellut matkustajien kärsimystä, ja heille on luvattu korvauksia koettelemuksesta.