Masentuneesta Juliannasta tuli malli – onnellisuus ei liity painoon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Torontolainen pluskokoinen malli Julianna Mazzei sanoo, että hänellä on 99 ongelmaa, mutta lihavuus ei ole niistä yksi. Jewelz-nimellä tunnettu nainen on sinut suurikokoisen kehonsa kanssa ja rakastaa jokaista vyötärönsä linjaa. Hänellä on runsas määrä faneja sosiaalisessa mediassa.

Sanavalmis Julianna Mazzei todistaa, että kauneus ei liity vaatekokoon tai vaa’an lukemaan. Ihminen voi olla kaunis minkä kokoisena, ikäisenä tai värisenä tahansa. Myönteisen vartalonkuvan puolesta liputtava kanadalaismalli on päättänyt näyttää närhen munat kaikille häntä painon vuoksi kiusanneille. Hän on ylpeä vartalostaan.

– Minua on haukuttu kaikilla mahdollisilla nimityksillä. Läski, laardikasa ja valas, Julianna Mazzei kertoo.

Hän sulkeutui ennen kuoreensa. Kun hänen ystävänsä Vicky Mitchell laihdutti paljon, mutta menetti kuitenkin itsevarmuutensa, tajusi Julianna ettei paino liity mitenkään ihmisen onnellisuuteen. Vicky on samaa mieltä ja haluaisi, että ihmiset keskittyisivät terveelliseen elämäntapaan painon sijaan. Juliannan muutos tapahtui hänen äitinsä mukaan yhdessä yössä, kun aiemmin painoaan hävennyt nainen alkoi arvostamaan itseään.

23-vuotias nainen kertoo Barcroft TV:n haastattelussa, että hän ei enää tunne pakottavaa tarvetta painon pudottamiselle tunteakseen itsensä normaaliksi. Hän on onnellinen nyt. Hänen ei tarvitse laihduttaa ollakseen kaunis, ihastuttava tai hyväksytty.

Ice cream cones and summer vacation, it all feels a million light years ago. That once upon a time when I could avoid toxic diet culture talk, and wasn't asked 5 times a day how many calories something has. Back to a time before I was a barista and had a parent of an 8th grader force her daughter to get skim milk and no whip cream on her hot chocolate. A time before this same parent on a different day embarrased her daughter by telling her "remember what we talked about, don't forget your on a diet, when the daughter tried to order a cookie and then got nothing. Can I start off my saying we should not be teaching young girls how to diet but instead should be teaching them how to love themselves more. To be pushing diet culture at such a young age is disgraceful, these children are still growing. It's bad enough young girls get blasted from the media, their friends, and even school about diet culture, but to have it pushed on you at home, I know what that feels like. It feels like torture. The pressure and pain it can cause on someone's mental health is REAL! Remember that next time you remind someone how many calories something has or suggest they get a salad instead. We need to end diet culture talk, especially around young children, that's it, enough is enough! #BigAndBlunt #riotsnotdiets

A post shared by Jewelz M (@jewelzjourney) on