Näistä syistä ihmiset pettävät – yleisimmät syyt helppo välttää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa parisuhde kuinka auvoisaa tahansa, ei kumppania saa koskaan ottaa itsestäänselvyytenä. Parisuhdetta tulee kunnioittaa, sen eteen on nähtävä vaivaa ja sen suhteen on oltava rehellinen. Uusi tutkimus toistaa jo aiempia samankaltaisia tuloksia, että ihmiset pettävät neljästä yleisestä syystä.

Heikkolaatuisissa parisuhteissa petetään eniten. Kun ihminen kokee, että hänen tarpeensa joko fyysisellä tai psyykkisellä tasolla on laiminlyöty, hakee hän herkemmin tyydytystä parisuhteen ulkopuolelta. Myös kosto tai uusi ja parempi kumppaniehdokas voivat houkutella syrjähyppyyn.

The Journal of Sex Research -julkaisun esittelemässä tutkimuksessa haastateltiin 495 nuoren aikuisen uskottomuuden syitä. Vastausten joukossa oli myös tunnutuksia siitä, että ei rakastanut enää omaa kumppaniaan. Osa on ollut uskoton sitoutumiskammonsa, suosionsa tai uusien seksuaalisten kokemusten takia. Joskus jopa liiallinen humalatila on riittänyt pettämisen syyksi.