Ruotsalainen eläintarha surmannut 9 leijonaa: ”Olivat ylimääräisiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on viime vuosina kohistu useista tapauksista, joissa Afrikassa korvausta vastaan metsästävät rikkaat ovat surmanneet esimerkiksi leijonia. Nyt on paljastunut, että ruotsalainen Boråsin eläintarha on surmannut viime vuosina peräti yhdeksän tervettä leijonaa.

Göteborgin liepeillä sijaitseva eläintarha on perustellut julkisuuteen vuotaneita tietoja sillä, että leijonat ovat olleet ylimääräisiä. Leijonat on lopetettu viiden vuoden aikana, kun niitä ei ole voitu majoittaa eläintarhaan eikä niitä ole saatu sijoittua muualle. Paljastus on nyt aiheuttanut kansainvälisen kohun, kun ylimääräiseksi katsotut leijonat on surmattu.

Eläintarha julkaisi asiasta tiedotteen, jossa se korosti olevansa useiden kansainvälisten järjestöjen ja suojeluohjelmien jäsen. Eläintarha myönsi käyttävänsä kantojensa rajoittamisen välineinä eläinten uudelleensijoittamista, ehkäisyä ja surmaamista. Lopettamisen se kertoo olevan viimeinen vaihtoehto, mutta siitä huolimatta peräti yhdeksän leijonaa on nukutettu ikiuneen viiden vuoden aikana. Ne olivat surmaamishetkellä puolitoista-kaksivuotiaita.