Karmaiseva virhe! Havaijilaisille ilmoitettiin lähestyvistä ydinohjuksista: ”Tämä ei ole harjoitus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tyynellä valtamerellä sijaitseva Havaiji on vaaravyöhykkeessä, jos esimerkiksi Pohjois-Korea tulee joskus laukaisemaan ohjushyökkäyksen. Saarilla on kehitetty iskun varalta järjestelmä, jonka on määrä varoittaa asukkaita mahdollisimman nopeasti. Nyt se osoitti heikkoutensa.

Splash

Varhain lauantaiaamuna Havaijin puolustusjärjestelmästä lähtetettiin asukkaille karmaiseva viesti, jossa varoitettiin lähestyvästä ydinohjuksesta ja kehotettiin hakeutumaan suojaan. Tilannetta pahensi merkittävästi se, että viestissä todettiin, ettei kyseessä ole harjoitus.

Ihmiset menivät ymmärrettävästä syystä paniikkiin, kun he yrittivät päästä suojaan ja saada yhteyksiä läheisiinsä. Lopulta kymmenen piinaavan pitkän minuutin päästä viranomaiset saivat lähetettyä viestin, jolla varoitus kumottiin ja sen todettiin olleen väärä hälytys.