Harry Potter -fanielokuvasta jättihitti – saanut jo miljoonia katsojia Youtubessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harry Potter -faneja hemmotellaan tänä vuonna paitsi Ihmeotukset: Gindelwaldin rikokset -elokuvalla, myös epävirallisen fanifilmin muodossa. Tryangle Filmsin Voldemort: Origins of the Heir -niminen lyhytelokuva on nimittäin katsottavissa verkossa.

Harry Potter -pahis Voldemortin syntytarinan kertovalle elokuvalle haettiin rahoitusta Kickstarter-sivuston kautta. Projekti oli joutua vaikeuksiin tekijänoikeusrikkomusta epäilleen Warner Bros -tuotantoyhtiön puututtua sen tuotantoon.

Ohjaaja Gianmaria Pezzato onnistui kuitenkin tekemään sopimuksen tuotantoyhtiön kanssa. Polygon-sivuston mukaan elokuvan julkaisu sallittiin, kunhan sillä ei tehtäisi rahallista voittoa.

50-minuuttinen, 23.000 dollarin budjetilla toteutettu Voldemort: Origins of the Heir on sittemmin julkaistu Youtubessa. Fanielokuva on selkeästi herättänyt kiinnostusta Potter-fanien keskuudessa, sillä sitä on katsottu muutaman päivän aikana jo yli kuusi miljoonaa kertaa.