Italialainen vinkki pastaruokiin: Käytä keitinveittä kastikkeessa!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pastan keittäminen on siinä mielessä taitolaji, että makaronin tulee olla juuri oikeanlaista purutuntumaltaan. Pasta ei saa kiehua liikaa tai liian vähän. Ruoka-aineena pasta on maukas lisä ateriaan, mutta sitä ei tulisi nauttia liikaa.

Vanha italialainen tapa on hyödyntää pastan suolaista keitinvettä kastikkeen tekemisessä. Kannattaakin siis ottaa kupilinen keitinvettä syrjään ennen kuin kaataa loput vedet kattilasta viemäriin. Makaronin suolainen keitinvesi toimii monen italialaisen mamman kastikkeen perusainesosana.

Vesi sisältää tärkkelystä, joka muuttaa monen kastikkeen koostumuksen kermaiseksi jopa ilman kermaa. Kastikkeesta tulee silkkinen ja maukas, tekipä sitten carbonaraa, amatricianaa tai cacio e pepeä, Popsugar vinkkaa. Ota neuvo haltuun ja ole kuin italialainen huippukokki.