Rehellinen vuokrailmoitus Lontoossa: ”Ahdas persläpi”

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suurkaupungeissa on totuttu asumaan kimppakämpissä edullisimpien asuinkustannusten takia. Toisinaan ihmisen elintila käsittää pienen huoneen verran, johon hädin tuskin mahtuu muita huonekaluja kuin sänky. Lontoossa pienistäkin huoneista joutuu maksamaan suuria vuokrasummia.

Raphael-niminen mies vuokraa entistä huonettaa netissä. Lontoon Whitechapelissa sijaitseva kimppakämppä on usean henkilön asuttama, ja Raphaelin käytössä ollut huone on parisängyllinen ja pienikokoinen. Mies on mitä ilmeisimmin kyllästynyt ahtaaseen asumismuotoon, koska hän julkaisi huoneen vuokrailmoituksen haukkuen asuintilan ”ahtaaksi persläveksi”.

Sittemmin mies on muuttanut huonekuvausta ylitörehellisestä muodollisempaan. Keskeisellä sijainnilla oleva huone kustantaa uudelle vuokralaiselle noin 750 euroa kuukaudessa. Vuokraan sisältyy asunnon juoksevat kulut, Spareroom-sivustolla mainitaan.