Oletko empaatikko? Nämä 11 merkkiä kertovat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Empaattisuus on terve piirre ihmisessä, mutta överiksi mennessään se saattaa hankaloittaa jopa elämää. Empaatikot reagoivat voimakkaasti muihin ihmisiin ja eläimiin sekä tunnetasolla että fyysisesti. Heidän supertunteensa saattavat saada myös muut hämilleen.

Empaatikot ovat usein oikukkaita, koska he voivat saada tunnelatauksen hetkessä. Yleensä heidät kuitenkin tunnetaan sovittelijoina ja rauhan tekijöinä, jotka haluavat auttaa ympärillään olevia läheisiä. Empaatikot välttelevät paikkoja, joissa on paljon melua tai muita ihmisiä. He tuntevat itsensä fyysisesti sairaaksi, jos heille huudetaan tai ollaan vihaisia. Myös televisiossa esiintyvä väkivaltaisuudet voivat järkyttää syvästi.

Empaatikot tunnistaa myös siitä, että kaverit vuodattavat heille helposti kaikki murheensa ja huolensa. Heillä on myös vahva intuitio, joka johdattaa kaikkea tekemistä. Supertunteilla varustetut ihmiset eivät myöskään sopeudu teennäisten henkilöiden seuraan, koska elävät itse sydänjuurista tunteita ammentaen, PureWow muistuttaa.

Ylenpalttisella empatialla varustetut ihmiset saattavat mieltyä muita helpommin vaihtoehtoisiin parannusmetodeihin, kuten reikihoitoihin ja akupunktioon. He pyrkivät jatkuvasti selvittämään metafyysistä olemustaan. Empaatikot tarvitsevat kuitenkin muita ennemmän omaa aikaa, jotta he voivat toipua rauhassa tunnelatauksistaan.

https://www.purewow.com/wellness/signs-you-are-an-empath