Pandat Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen! ”Lento sujui rauhallisesti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ähtäri Zoon odotettu Snowpanda-pariskunta Lumi ja Pyry saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle tänään aamupäivällä. Pandojen matka Kiinasta Suomeen sujui eläintarhan mukaan suunnitellusti ja molemmat voivat hyvin.

Pandojen matka alkoi Dujiangyan pandakeskuksesta jo keskiviikkona 17. tammikuuta. Ne matkustivat ensin Chengdun lentokentälle, josta ne lensivät 6.500 kilometriä Helsinkiin.

Pandat eivät taittaneet pitkää matkaansa Suomeen yksin, sillä niiden kanssa matkustivat Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth ja eläinlääkäri Heini Niinimäki. Mukana oli myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.

– Lento sujui rauhallisesti, sillä tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa pandoja. Matkan aikana pandat saivat tietysti myös ruokaa ja juomaa. Eväinä oli niiden herkkuja eli bambua, porkkanaa, omenaa ja pandakakkuja, kertoo Anna Palmroth.

Suomessa pandoille järjestettiin tervetulotilaisuus, johon osallistui kutsuvieraita Kiinasta ja Suomesta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pandat jatkoivat matkaansa Ähtäri Zoohon.

– Kun pandat saapuvat Ähtäriin, ne pääsevät omiin sisätarhoihinsa, joissa niille on tarjolla tuoretta bambua kotiutumisen helpottamiseksi. Ensimmäisten vuorokausien aikana tarkkailemme pandojen käyttäytymistä ja ruokahalua intensiivisesti, Palmroth jatkaa.

Kiinalainen eläinlääkäri ja hoitaja jäävät Ähtäriin noin kuukaudeksi. Yleisö pääsee ihastelemaan Pyryä ja Lumia ensimmäistä kertaa lauantaina 17. helmikuuta.