Valtava huumelasti paljastui – 754 kiloa kokaiinia ananasten sisällä!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Portugalin ja Espanjan poliisit ovat paljastaneet laajan salakujetusringin, joka on tuonut Eurooppaan satoja kiloja kokaiinia ananaslastiin naamioituna. Huumeet on kuljetettu Panamasta Etelä-Eurooppaan laivalla.

Espanjan sisäministeriö on tiedottanut viranomaisten saaneen haltuunsa 754 kiloa kokaiinia. Huumeet oli pakattu sylinterimäiseen muotoon, peitetty keltaisella vahalla ja päällystetty ananashedelmien kuorilla. Huumeiden salakuljetusta organisoi kaksi kolumbialaista miestä, jotka ovat veljeksiä, ABC uutisoi.

Huumejengillä oli myös laboratorioita ja varastoja Espanjassa. Lisäksi takavarikon yhteydessä löydettiin kaksi hydraulipuristinta, kolme pakkauskonetta ja 400.000 euroa käteistä. Ananaslastissa Panamasta saapunut laiva oli ankkuroitu Lissabonin satamaan, ja poliisit arvelevat jengin tuoneen Eurooppaan suuria määriä huumeita jo ennen tätä takavarikkoa.