Lentotukialuksen hurjat kyvyt videolle – näin nopeasti 100 000 tonnia kääntyy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

USS Abraham Lincoln on yksi Yhdysvaltojen laivaston kymmenestä Nimitz-luokan lentotukialuksesta. Yli 300 metriä pitkä alus alus painaa 100.000 tonnia, ja kykenee kantamaan mukanaan kerralla yli 70 lentokonetta.

Lentotukialus on kuitenkin yllättävän sulavaliikkeinen, ainakin valtavaan kokoonsa nähden. Tämä käy ilmi Youtuben Warleaks-kanavalla julkaistulla videolla. Videolla esitellään USS Abraham Lincolnin nopeutta ja väistöliikkeitä.

Lentotukialuksella voidaan tehdä käännöksiä, joiden tiukkuus ei ehkä heti ilmenisi sen koon puolesta. USS Abraham Lincoln CVN-72 otettiin palveluskäyttöön marraskuussa 1989. Se toimi Carrier Strike Group 9 -iskuryhmän liipuvaivana aina vuoteen 2012 saakka.

PÄIVITYS: Nimitz-luokan aluksia on kymmenen.