Mies luuli suolensa tulevan ulos – olikin 170-senttinen lapamato!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen radio-ohjelma This Won’t Hurt A Bit esittelee lääketieteellisiä tapauksia huumoria apuna käyttäen. Tuoreessa jaksossa on kerrottu kalifornialaismiehen painajaisesta, jossa hänen elimistöstään luikerteli ulos 170 senttimetriä pitkä lapamato.

Tohtori Kenny Banh kertoo fresnolaisesta miehestä, joka hakeutui ensiapuun vatsaongelmien vuoksi. Miehellä oli veristä ripulia ja hän halusi, että hänen elimistönsä testattaisiin loistartunnan vuoksi. Banh kertoo olleensa aluksi hieman epäileväinen miehen itse tekemän diagnoosin takia, mutta kun potilas otti kassistaan tyhjän vessapaperihylsyn, uskoi hän oireet todellisiksi.

Mies oli käärinyt pitkän lapamadon vessapaperirullan ympärille. Ensin potilas oli luullut, että hänen suolensa tuli ulos vessareissun yhteydessä. Hän pelkäsi kuolevansa. Pian mies kuitenkin huomasi, että hänen takapuolestaan ulos tullut asia kiemurteli ja hän tajusi sen olevan mato. Mies rullasi madon vessapaperirullan ympärille ja lähti lääkäriin.

Kenny Banh mittasi miehen elimistössä olleen lapamadon pituudeksi 5,5 jalkaa, eli noin 170 senttimetriä. Mato oli kasvanut elimistössä tovin, ja se oli joutunut sinne mitä ilmeisimmin raa’asta lohesta, jota mies oli syönyt sushin muodossa. Metrien pituisiksi kasvavista lapamadoista voi päästä eroon matokuurien avulla.