Sophia-robotti otti ensiaskeleensa – osaa nyt myös kävellä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman ensimmäinen virallisen kansalaisuuden saanut robotti Sophia on muuttunut aikaisempaa ihmismäisemmäksi. Robotti on nimittäin oppinut myös kävelemään. Hongkongilaisen Hanson Roboticsin valmistama Sophia sai taannoin jalat DRC-HUBO-yhtiöltä.

Niiden myötä robotti on ottanut ensiaskeleensa. Sophia kykenee nyt kävelemään noin 960 metrin tuntivauhdilla, kun taas ihmisen kävelynopeus on keskimäärin noin 5 kilometriä tunnissa.

Sophian ”aivoihin” on ohjelmoitu englannin kielen sanastoa, minkä lisäksi se on wi-fi -yhteydessä internettiin. Robotti osaa vastata sille englanniksi esitettyihin kysymyksiin. Osa Sophian puheesta on valmiiksi käsikirjoitettua, osa puolestaan tekoälyn ansiota.

– Sophia on puoliksi kone ja puoliksi lapsi. Silti hänellä on merkittävät kognitiiviset kyvyt ja aikuisen sanavarasto, Sophian luoja David Hanson kuvaili CNET-sivuston mukaan.