Asiantuntijat vinkkaavat: ”Älä pue näitä vaatteita työhaastatteluun!”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työhaastatteluun mennessä on syytä tehdä hyvä ensivaikutelma, jotta hakija palkataan tehtävään. Asiantuntijat vinkkaavat, että ihmisten tulisi kiinnittää erityishuomiota kenkiin ja pukea haastatteluun aikuismaiset jalkineet. Se antaa kypsän ja huolitellun kuvan.

Työhaastatteluun ei saa koskaan tai missään olosuhteissa mennä rantasandaaleissa edes kuumimpaan kesäaikaan. Myös joogahousut tai muut trikoot kuuluvat kuntosaleille ja urheiluharrastusten pariin, eikä työhaastatteluun.

Kannattaa kiinnittää huomiota asuvalinnan siisteyteen ja pukea ehjät sekä puhtaat vaatteet päälle, Huffington Post muistuttaa.

Naisten on järkevää peittää rintaliivien olkaimet. Ulkoisen olemuksen lisäksi on suotavaa panostaa omaan tuoksuun. Liikaa hajuvedelle, ravintolaruoalle tai esimerkiksi tupakalle häiritsevän paljon haisevat ihmiset eivät koskaan anna hyvää vaikutelmaa työhaastattelussa. Haastattelutilanteessa kannattaa pukeutua työpaikan tasoon nähden hieman paremmin. Tärkeintä on näyttää ja tuntea olonsa itsevarmaksi.