Supermarket lupasi: ”Emme käytä muovia tuotepakkauksissa!”

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Brittiläinen supermarketketju Iceland Foods aikoo olla ensimmäinen suurempi kauppaketju, joka poistaa kaikki muovista valmistetut materiaalit pakkauksistaan. Yhtiön tavoitteena on pakata omaa tuotemerkkiä kantavat tuotteet ekologisempiin pakkausmateriaaleihin.

Ihmiset pystyvät kontrolloimaan kotitalouksiin syntyvän muovijätteen määrää lähinnä suosimalla irtomyyntiä ja kierrätettäviä pakkauksia tai kestorasioita. Muovijätteestä on syntynyt maailmanlaajuinen ongelma, joka vaikuttaa merkittävästi koko maailman ekosysteemiin meriin kertyessään. Lähinnä pakastetuotteiden myyntiin keskittyvä Iceland Foods aikoo poistaa omista tuotteistaan kaikki muovipakkaukset seuraavan viiden vuoden aikana.

The Guardianin mukaan supermarket toteutti asiakkailleen kyselyn, jonka mukaan 80 prosenttia vastanneista kunnioittaisi valintamyymälän päätöstä siirtyä muovittomiin pakkausmateriaaleihin. Kyselyyn vastasi 5.000 ihmistä. Kaikista yrityksen pakkauksista suunnitellaan kierrätettäviä tai helposti maatuvia.

Have you heard… 👂Plastic isn't cool 🙅 but WE are! So by 2023, we'll be the FIRST UK retailer to go plastic free in its own-label product range 🙌 #TooCoolForPlastic

Publié par Iceland Foods sur mardi 16 Janvier 2018