Tom Petty kuoli samaan lääkkeeseen kuin Michael Jackson ja Prince

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime syksynä kuollut muusikkolegenda Tom Petty menehtyi reseptilääkkeiden yliannostukseen. Mies oli ottanut vahingossa yliannostuksen fentanyliinia. Fentanyliini on sata kertaa morfiinia voimakkaampaa.

Fentanyliinin aiheuttamat kuolemat ovat kasvaneet pelkästään Yhdysvalloissa 540 prosentilla kuluneen kolmen vuoden aikana. Tom Pettyn Dana-vaimo ja Adria-tytär ovat julkaisseet muusikon nettisivuilla avoimen kirjeen, jossa he toivovat ihmisten tietävän enemmän vahvojen lääkkeiden vaikutuksista. Ne koukuttavat ja voivat tappaa, joten voidaan puhua lääkekriisistä.

Kuollessaan 66-vuotias Tom Petty oli juuri lopettanut 40-vuotisjuhlakiertueensa ennen kuolemaa. Mies teki 53 keikkaa kärsien keuhkolaajentumasta, polviongelmista ja murtuneesta lantiosta. Tom Petty oli ottanut koviin kipuihin liikaa lääkettä, joka johti sydämen pysähtymiseen ja myöhemmin kuolemaan.

Hänen elimistössään oli ruumiinavauspöytäkirjan mukaan myös oksikodonia, astyylifentanyylia, despropionyyli fentanyylia, tmatsepamia, alpratsolaamia ja sitalopraamia. Toisin sanoen miehen elimistössä oli suuri määrä opiodeja, rauhoittavia ja masennuslääkkeitä. Tom Petty ei ole ensimmäinen fentanyliiniin kuollut muusikko, YourTango muistuttaa.

Fentanyliinia löydettiin taannoin myös Princen ja Michael Jacksonin elimistöistä. Myös äskettäin menehtyneiden Cranberriesin laulaja Dolores O’Riordanin ja räppäri Lil’ Peepin on kerrottu kuolleen fentanyliinin seurauksena. Vahvasti koukuttavaa opioidiagonistia käytetään sairaalaolosuhteissa voimakkaan kivun hoidossa ja anestesiassa. Liiallisesti käytettynä aine lamauttaa hengityksen ja keskushermoston, hidastaa sydämen sykettä, suoliston toimintaa ja alentaa verenpainetta. Jo pienikin yliannostus voi aiheuttaa kuoleman.

You Wreck Me | Columbus #riptompetty 📷: @actennille

A post shared by Tom Petty & The Heartbreakers (@tompettyofficial) on