Ovatko hiuksesi liian puhtaat? Näin tunnistat ongelmat

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset hoitavat hiuksiaan monilla eri tavoilla ja metodeilla. Osa naisista voi pitää hiustenpesuvälin todella harvana kuivashampoon avulla. Toiset saattavat pestä hiuksensa jopa päivittäin. Nyt hiusstylisti Neil Moodie kuitenkin varoittaa ihmisiä liian useasta hiusten pesemisestä.

Neil Moodie on kertonut Daily Mail -sivustolle, että osa pitkähiuksisista naisista ja miehistä voivat tehdä omalla hiustenhoitorutiinillaan kutreilleen enemmän haittaa kuin hyötyä. Miehen mukaan liiallinen peseminen ja shampoon käyttäminen kuivattavat hiuksia ja saavat ne katkeilemaan.

Muun muassa Demi Mooren ja Scarlett Johanssoninkin kampaajana toiminut Moodie kertoi, että liiallinen shampoopesu kuivattaa hiukset, poistaa niistä niiden luonnolliset öljyt ja aiheuttaa kantajalleen ohuet ja vaurioituneet hiukset. Eri ihmisten hiukset vaativat eri määrän pesua, mutta Moodie kertoi, että liiallisen pesun merkkejä pystyy tarkkailemaan.

Mikäli päänahka alkaa kuivamaan ja hilseilemään, henkilö voi olla varma siitä, että myös hänen hiuksensa ovat liian kuivat. Liiallinen pesu poistaa hiuksista myös kiillon. Kampaaja suosittelee jokaista pidentämään hiustenpesuväliään esimerkiksi kuivashampoon avulla, mikäli huomaa kuivien hiusten merkkejä päänahassa tai hiuksissa.