Stephen Kingin Hohto-kirjan tarinalle jatkoa elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaversionakin tunnettu Hohto-kirja sai jatkoa vuonna 2013 Stephen Kingin Doctor Sleep, eli Tohtori Uni -romaanin myötä. Nyt kirja on kääntymässä myös elokuvaksi.

Doctor Sleep -elokuvan ohjaa Deadline-sivuston mukaan Mike Flanagan. Hänet muistetaan Netflixin positiivisen vastaanoton saaneesta Stephen King -filmatisoinnista Julma leikki. Ohjaaja ilmoitti jo viime vuonna olevansa kiinnostunut Doctor Sleepin ohjaamisesta.

Doctor Sleep kertoo aikuiseksi kavaneesta Danny Torrancesta, jota Overlook-hotellin tapahtumat piinaavat edelleen. Hoitajana työskentelevä mies saa vastaansa yliluonnollisia voimia omaavaa tyttöä jahtaavat tahot.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko Doctor Sleep -elokuva olemaan varsinainen jatko-osa Stanley Kubrickin Hohto-filmatisoinnille. Vuonna 1980 ilmestynyt elokuva on ollut niin yleisön kuin kriitikoidenkin mieleen, mutta Stephen King itse ei ollut tyytyväinen Kubrickin versioon.