Miesten rumimmat muoti-ilmiöt listattiin – heitä nämä vaatteet pois

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mikäli haluaa ratsastaa muodin aallonharjalla ja edustaa nykyajan valtavirran mukana kulkevaa miestä, kannattaa kiinnittää huomiota vaatekaapin sisältöön. Miesten vaatemuoti muuttuu jatkuvasti, mutta osa uroksista sortuu takavuosien trendirikoksiin yhä uudestaan.

Fashionbeans on listannut hirveimmät muoti-ilmiöt miesten pukeutumiseen liittyen. Ensimmäisenä listalle nousevat mukahauskat tekstipaidat. On eri asia pukeutua nokkelalla viestillä varustettuun paitaan kuin kantaa rinnuksissaan tekstiä: ”Alle satakiloiset punnitaan neuvolassa.” Höhö. T-paitojen tulee nykyisin olla yksivärisiä tai jollain kuviolla printattuja.

V-kaula-aukkoiset t-paidat pannaan samaan muotisyntien kastiin, mikäli ei työskentele aikuisviihdealalla. V-mallin kaula-aukkoja voi sen sijaan suosia neulepaidoissa ja siten, että niiden alle pannaan kaulupaita, eikä rintakarvat rehota kaikelle kansalle. Listalle pääsee myös neliskanttisella kärjellä varustetut miesten nahkakengät, jotka ovat muotiasiantuntijoiden mukaan kammottavia. Jopa suippokärkiset spittarit ovat huomattavasti parempi valinta.

Milleniumin leukaparta on out. Millenium oli 18 vuotta sitten, joten totta kai se on poistunut muodista. Mikäli haluaa kasvoihinsa karvoitusta, tulee varmistaa, että partaa on hoidettu ja muotoiltu tyylikkäästI. Miesten UGG-saappaat ovat tyylivirheistä hirveimpiä, sillä herroja pukee enemmän aikuisille tarkoitetut vaelluskengät ja maiharit.

Polvissa roikkuvat housujen haarovälit sopivat Los Angelesin katujengien edustajille – jos edes heille. Nykyisin on suotavaa, että miehet eivät käytä liikaa takamuksesta roikkuvia housuja, vaan panostavat farkkujen istuvuuteen. Housujen malli on oltava vähintään suora, eikä missään tapauksessa alaspäin levenevä – ainakaan vielä. Farkuissa oleva vyö on neutraali. Suurikokoiset vyönsoljet kuuluvat nykyisin ainoastaan wrestling-areenoille.

Moni muistaa 90-luvun poikabändien käyttämät helmikorut kaulan ympärillä. Mikäli ei ole maori tai intialainen parantaja, voi simpukoista tai pavuista valmistetut korut uusiokäyttää. Nykyisin miehet käyttävät tyylikkäitä riipuksia, kelloja ja maskuliinisia rannekoruja. Ja sitten ne Crocsit. Vaihtakaa kumikengät viimeistään tässä vaiheessa huomattavasti mukavampiin kangastossuihin tai purkkareihin.

Haaremihousumuoti on auttamattomasti ollutta ja mennyttä. Mikäli mies haluaa pukeutua rennosti, on markkinoilla järisyttävä määrä laadukkaita vapaa-ajan housuja aina collegehousuista verryttelyhousuihin. Jokaisella miehellä on myös kaapissaan ”parempi kauluspaita”, joka saatetaan pukea esimerkiksi yökerhoon päälle. Miten olisi t-paita ja kasuaali pikkutakki? Olkihatut voi panna takaisin ullakolle, sillä muodin mukaan lierihattujen tilalla käytetään lippalakkeja.