Kärsitkö pahanhajuisesta hengityksestä? Tästä se voi johtua

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pahanhajuinen hengitys haittaa usein henkilöä itseään, minkä lisäksi siitä kärsivät myös hänen ympärillään olevat ihmiset. Pahan hengityksen aiheuttajana voi olla hampaisiin jäänyt ruoka tai huono suuhygienia, mutta se voi johtua myös yllättävimmistäkin asioista.

Nyt hammaslääkäri Mark Lowenberg kertoi Daily Mail -sivustolle kolme yleisintä syytä siihen, että henkilöllä on aamulla herätessään poikkeuksellisen pahanhajuinen aamuhengitys.

1. Suu on liian kuiva

Syljen eritys hidastuu ja suu kuivaa öisin, mikä vaikuttaa aamuhengitykseen. Jos henkilö kuorsaa tai nukkuu suu auki, suu kuivaa poikkeuksellisen paljon, minkä vuoksi ihmisen hengitys voi haista aamuisin todella pahalta.

2. Hampaisiin tarttunut ruoka

Hampaiden väliin tarttunut ruoka alkaa mädäntymään yön aikana ja haju on sen mukainen. Sillä ei ole merkitystä onko henkilö syönyt mansikkakakkua vai valkosipulista liharuokaa, koska lopputulos on silti aamulla sama.

3. Purkan jauhaminen ennen nukkumaan menemistä

Purkan sisältämät makeutusaineet toimivat pahan hajuista hengitystä tuottaville bakteereille ravintona. Purkka toimii raikastajana vain silloin kun sitä syödään, mutta purkan syömisen jälkeen hengitys muuttuu entistä pahemmaksi.