Etsintäkuulutetun kuva kuin lapsen piirtämä – uskomaton seuraus!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Rikoksista epäiltyjä etsitään Yhdysvalloissa usein silminnäkijöiden kuvausten pohjalta tehtyjen kasvokuvien avulla. Nyt Pennsylvaniassa on hämmästelty tapausta, jossa huonoksi haukuttu piirros johdattikin epäillyn jäljille.

Lancesterin poliisien jakama epäillyn kasvopiirros herätti kritiikkiä sen amatöörimäisyyden ja sarjakuvamaisuuden vuoksi. Yllättäen se kuitenkin johdatti poliisit epäillyn, 44-vuotiaan Huung Phuoc Nguyenin jäljille.

Miehelle on langetettu pidätysmääräys, mutta häntä ei ole toistaiseksi saatu kiinni. Nguenin epäillään esiintyneen torimyyjänä ja varastaneen tällä tavoin rahaa ihmisiltä.

– Julkaisimme kaikki tapausta koeskevat tiedot siinä toivossa, että joku tunnistaisi epäillyn. Kyseessä ei ollut vitsi, Lancester Cityn poliisin tiedottaja kertoi.

– Silminnäkijän toimittama piirros saattoi näyttää amatöörimäiseltä. Se kuitenkin virkisti muiden kuvausten ohella ainakin yhden poliisin muistia, minkä ansiosta epäillyn nimi saatiin selville, tiedote jatkui.

Poliisi
Poliisi