Työstressi on vaarallista – voi tuhota parisuhteen seksielämän

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat pääasiallisesti onnellisia parisuhteessaan, kertoo treffisivusto eHarmonyn toteuttama kysely. Silti vain puolet pariskunnista kertoo olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä. Eniten parisuhteen seksielämää rasittaa työstä johtuva stressi.

Onnellisuusindeksin mukaan 34 prosenttia miehistä ja 36 prosenttia naisista paljastaa, että työntekemisestä ja työstä koituvasta stressistä on ikäviä vaikutuksia eroottiselle elämälle. Yleisin syy on se, että ihmiset ovat liian väsyneitä toteuttamaan luontaisia halujaan. Monen työssäkäyvän libido on myös laskenut liiallisen stressin vuoksi.

Neljäsosa pariskunnista tunnustaa, että rahaongelmat syövät parisuhteen onnellisuutta. Kaikista onnellisimpia pariskuntia ovat he, joiden osapuolet keskustelevat avoimesti keskenään. Kommunikoiminen on toimivan suhteen avaintekijä. Myös pitkä seurustelu ennen avioliittoa luo kestäviä pariskuntia.