Paljon seksiä harrastavat pettävät muita herkemmin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset ja miehet pettävät kumppaneitaan keskimäärin yhtä paljon. Yleensä ajatellaan, että kumppani pettää rakastaan vain jos suhteessa on joku asia huonosti tai suhteessa ei ole tarpeeksi seksiä. Näin ei kuitenkaan uuden tutkimuksen mukaan aina ole.

Stereotypisesti ajateltuna miehet hakevat syrjähypyistä seksuaalista nautintoa kun taas naiset hakevat hyväksyntää ja paikkausta emotionaalisiin aukkoihin. Floridan yliopiston tutkijat kuitenkin huomasivat kyselyn perusteella, että paljon seksiä harrastavat pariskunnat ovat todennäköisempiä pettämään toisiaan.

Kysely tehtiin pariskunnilla, jotka olivat hetki sitten menneet naimisiin. Tutkijat huomasivat yhteenvedon perusteella, että seksistä nauttivat ja säännöllisesti sitä harrastavat olivat todennäköisimpiä pettäjiä. Kumppaninsa kanssa usein seksiä harrastavat halusivat myös seksiä muiden kumppaneiden kanssa.

Daily Mail -sivuston mukaan tutkimuksesta kävi ilmi myös se, että itseään komeana pitävät miehet pettivät herkemmin. Itsevarmat ja itseään kauniina pitävät naiset olivat sen sijaan uskollisempia kumppanilleen kun taas itseään epäviehättävämpinä pitävät naiset pettivät parisuhteessa herkemmin.