Ähtärin pandat Pyry ja Lumi pääsivät ensikerran lumihankeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ähtärin eläinpuiston pandapariskunta Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen ja uuteen kotiinsa kuukausi sitten Kiinasta Dujiangyan pandakeskuksesta. Pitkän ja raskaan matkan jälkeen parivaljakko joutui kuukaudeksi karanteeniin, joka on kuitenkin hetki sitten päättynyt.

Lumi ja Pyry pääsivät nimittäin tänään ensimmäisen kerran tutustumaan uuden kotinsa ulkotiloihin, kun niiden karanteeni päättyi. Samalla myös yleisö pääsi ihastelemaan pandoja ensimmäisen kerran.

YLE Pohjanmaa lähettää parhaillaan paikalta suoraa nettilähetystä, jonka perusteella Pyry ja Lumi näyttävät tutkivan lumen peittämää ulkoaluettaan suurella mielenkiinnolla. Pandojen ulospääsyä väritti aamupäivällä uudessa pandatalossa sattunut palohälytys, joka osoittautui kuitenkin vikahälytykseksi.