Karmiva näky videolle – sushi liikkui lautasella!

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Raaka-aineiden tuoreus on tärkeä osa sushia, mutta harva ruokailija toivoisi täytteiden vielä liikkuvan lautasella. Viraalina verkossa levinneellä videolla näyttää tapahtuvan juurikin näin.

Twitter-käyttäjä Shoumizo3446 jakoi videon lautasellaan olevasta nigiri-tyylisestä hokkigai-sushistaan. Sen täytteenä oleva vinohammassimpukka liikkuu lautasella kuin se olisi edelleen elossa. Pöytäseurue vain naureskelee asialle, tökkien liikkuvaa nilviäistä syömäpuikoilla.

Meribiologi Callum Roberts kertoo Mashable-sivustolle simpukoilla olevan yksinkertainen hermojärjestelmä. Varsinaisten aivojen sijaan niillä on kolmet eri hermosolmut ympäri kehoa. Videon tapauksessa osa simpukan hermosolmuista vaikuttaa olevan edelleen toiminnassa, joten niviäinen oli mitä ilmeisimmin edelleen elossa.