Hätätila lähestyy Kapkaupungissa – vesi loppumassa miljoonilta

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Etelä-Afrikan Kapkaupunki on parhaillaan vain viikkojen päässä tilanteesta, jossa siitä tulee ensimmäinen suurkaupunki, josta vesi on loppunut. Neljän miljoonan asukkaan kaupunki on suosittu turistikohde, ja nyt sekä asukkaat että turistit ovat kohdanneen tilanteen aiheuttamia ongelmia.

Veden loppuminen lähestyy vääjäämättä, vaikka sen voimakkaaseen säännöstelyyn on jo ryhdytty ja armeija valmistautuu jakelemaan alueen ihmisille muualta tuotavaa vettä. Oheisissa kuvissa nähdään miten kuivaksi alueen vesivarannosta vastaava Theewaterskloofin patoallas on päässyt.

Parhaillaan vettä säännöstellään voimakkaasti, ja jokainen asukas saa käyttää vain 25 litraa vettä. Lisäksi vesi on monin paikoin katkaistu, jotta ihmiset käyttäisivät esimerkiksi vessoissa käsidesiä ja puhdistuspyyhkeitä veden sijaan.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan vesi loppuu kymmenen viikon kuluttua. Kuivuus on alueen pahin 384 vuoteen. Samalla syyttely alueen tilanteesta on voimistunut. Toiset syyttävät alueen köyhiä, toiset ilmastonmuutosta ja toiset poliitikoita.

Splash
Splash
Splash