Jazz-muusikko syyttää Macklemorea kopioimisesta – tunnistatko yhtäläisyyden?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Neworleansilainen jazz-muusikko Paul Batiste on haastanut biisitehtailijat Macklemoren ja Ryan Lewisin oikeuteen. Batiste väittää, että miesten listahitti Thrift Shop on yhdistelmä hänen vuonna 1997 ja 2000 julkaisemistaan kappaleista.

Paul Batiste väittää, että Thrift Shop lainaa tarkalleen kahden eri kappaleensa sävelkulkua. Hänen mukaansa suosittu biisi on yhdistelmä hänen aiemmin ilmestyneistä Hip Jazz ja World of Blues -kappaleista. Mies kuvailee itseään yhdeksi aikansa suurimmista jazz-vaikuttajista New Orleansin alueella ja hän haluaa osansa Thrift Shopin tuotoista.

TMZ-julkaisun mukaan Paul Batiste on haastanut aiemmin oikeuteen useita eri levy-yhtiöitä. Lisäksi hän on vaatinut saataviaan kopioinnin takia muun muassa T-Painilta, Rick Rossilta ja DJ Khaledilta. Jokainen voi verrata Batistan ja Macklemoren esittämiä kappaleita keskenään ja tehdä johtopäätökset samankuuloisuudesta.