Morsian, näitä asioita sinä voit pyytää kaasoltasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa juhlitaan eniten häitä kesäaikaan, ja ensi suven naimajuhlien järjestelyt ovat alkaneet jo monessa suvussa. Häiden järjestämiseen voi pyytää apua muulta hääseurueelta, kuten bestmanilta ja kaasolta. Hääparin kannattaa kuitenkin muistaa, että hääseurue ei automaattisesti tarkoita ilmaista orjatyövoimaa.

PureWow on nyt listannut asioita, joita morsiamet voivat pyytää kaasoiltaan. Kaasojen vastuulle jää yleensä ainakin polttareiden järjestäminen ja morsian voi vinkata listan ihmisiä, joita haluaa kutsuttavaksi polttari-iltaan.

Kaasot kuuluvat automaattisesti myös mukaan hääpäivän aamun järjestelyihin, jolloin puetaan morsiuspuku ja viimeistellään muu ehostus. Lisäksi naispuolisen avustajan tulee olla selvillä hääpuvun ominaisuuksista esimerkiksi vessa-apuna ollessaan.

Kaasolta ei kuitenkaan ole soveliasta pyytää osallistumista suvun välisiin kiistoihin tai niiden selvittelyihin, koska kyseessä ei ole hänen oma perheensä. Kaason ei myöskään tarvitse tehdä suuria päätöksiä hääjärjestelyihin liittyen, sillä tuleva aviopari tai tehtävään palkattu hääsuunnittelija ovat aina päävastuussa juhlan onnistumisesta.

Ketään ei myöskään voi pakottaa puheen pitämiseen, mutta kaasolle voi antaa mahdollisuuden sellaiseen hänen oman halunsa puitteissa. Jokaisen morsiamen kannattaa myös muistaa, että kaaso on ystävä, eikä 24/7 tavoitettavissa oleva hätäkeskus.