Suklaa auttaa vaivaan kuin vaivaan – sopii myös treenin jälkeen

Fitness Terveys · Terhi Piiroinen

Tumma ja täyteläinen suklaa on pieninä määrinä terveellistä. Korkealla kaakaopitoisuudella varustettu suklaaherkku auttaa tutkitusti verenpaineen alentamisessa ja piinaavan yskän hillitsemisessä. Lisäksi suklaasta voi saada apua urheilusuorituksesta palautumisessa.

Men’s Health on listannut nyt viisi erinomaista syytä lisätä kaakaopavuista valmistettu suklaa päivittäiseen ruokavalioon. Tummassa suklaassa olevat flavonoidit vähentävät sydänsairauksien riskiä.

Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että kaakao on yksi kaikista parhaimmista palautusjuomista urheilusuoritusten jälkeen. Sen on todistettu olevan sokerisia palautusjuomia tehokkaampi vaihtoehto kuntoilijan terveydelle.

Tumma suklaa parantaa myös aivojen toimintaa ja parantaa muistia. Vuonna 2012 on julkaistu tutkimus, jonka mukaan Nobel-palkintoehdokkaat nauttivat keskimääräistä enemmän suklaata.

Lisäksi korkealla kaakaopitoisuudella varustettu suklaa suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Pieni pala todella tummaa suklaata auttaa makeanhimon hillitsemisessä, mikä on mukava uutinen kaikille herkkulakossa oleville.