Suomen naarasleijonille upeasti olympiapronssia!

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen naisten jääkiekkojoukkue, eli Naarasleijonat, on tänään tehnyt suomalaista urheiluhistoriaa voittamalla pronssia talviolympialaisissa. Suomi voitti venäläisurheilijoiden joukkueen pronssipelissä lukemin 3-2.

Ottelu ei ollut helppo, vaikka Suomi oli välillä johdossa peräti lukemin 3-1. Venäläiset antoivat Naarasleijonille kovan vastuksen, jossa myös Suomen joukkueen maalivahti Noora Räty sai hieman siipeensä maalilla ja Jenni Hiirikoski sai venäläispelaajan mailasta osuman päähänsä. Suomen maalintekijät olivat Petra Nieminen, Susanna Tapani ja Linda Välimäki.

Suomen jääkiekon miesten joukkue, Leijonat, ei ole ollut aivan yhtä hyvin pelin syrjässä kiinni. Kamppailu oli joukkueelle vaikeaa jopa selvänä altavastaajana pidettyä Etelä-Koreaa vastaan, josta Suomi otti äskettäin pakkovoiton. Seuraavaksi Leijonat kohtaa Kanadan.