7 vinkkiä väsyneelle äidille: ”Ota elämäsi haltuun ja nauti”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanhemmuudesta ei voi ottaa vapaapäiviä, vaan se on koko loppuelämän ajan jatkuva vastuutehtävä. Etenkin äidit saattavat tehdä kaikkensa jälkikasvunsa eteen, ja voivat lopulta uupua tekemisen määrään. Mikäli äiti tuntee olonsa jatkuvasti väsyneeksi ja loppuunpalaneeksi, kannattaa hänen kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin elämässään.

Äitien loppuunpalaminen ei ole vitsi, vaan monet naiset kärsivät arjen väsyttämästä olotilasta. Mommy Burnout: How To Reclaim Your Life And Raise Happier Children In The Process -teoksen kirjoittanut Sheryl Ziegler vinkkaa, että uupumuksesta voi myös selviytyä. Hän antaa seitsemän vinkkiä YourTangon sivuilla.

1. Liiku säännöllisesti

2. Juo tarpeeksi vettä

3. Nuku enemmän

4. Syö terveellisesti

5. Aseta tavoite

6. Opettele stressinhallintaa

7. Tarkasta terveydentila lääkärin vastaanotolla