Kuka maksaa ensitreffeillä? Tapa muuttunut tasa-arvon myötä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanhan tapakulttuurin mukaan ensitreffien lasku on aina miesten vastuulla. Sukupuoliroolit ovat kuitenkin muuttuneet ja asenteet hälventyneet. Laskun maksajasta voidaan olla montaa eri mieltä. Asiasta kannattaa sopia etukäteen, jotta esimerkiksi ravintolalaskun saapuessa ei synny kiusallisia tilanteita.

SurveyMonkeyn tekemän kyselyn mukaan 78 prosenttia ihmisistä uskoo yhä edelleen, että miesten tulisi maksaa heteroparien ravintolalasku ensitreffeillä. Nykyisin yleisempi käytäntö lienee kuitenkin se, että laskun maksaa treffeille toisen osapuolen kutsunut henkilö. Toisin sanoen, jos nainen pyytää miestä esimerkiksi drinkeille, jää ainakin ensimmäisten juomien maksaminen hänen vastuulleen.

Parisuhdeasiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että loppulaskun maksava mies tekee aina vaikutuksen naiseen ja kyseessä on monen mieleen iskostunut traditio. Vaikka nainen olisi kuinka itsenäinen ja menestynyt, osaa hän varmasti arvostaa miehen maksuelettä ja sitä, että kaksilahkeinen huolehtii asiasta.

Nykyisin on kuitenkin sallittua jakaa lasku tai sopia, että toinen osapuoli maksaa vastaavasti seuraavat treffit, Huffington Postin artikkeli muistuttaa.