Penissyöpään kuoleva mies muistuttaa: ”Muutokset on aina tutkittava!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Brittiläinen 25-vuotias Dale Clarke on kuusivuotiaan pojan ja pian syntyvän tyttövauvan isä. Hänellä on 24-vuotias vaimo ja elämän pitäisi olla edessä lupaavana. Hän tulee kuitenkin menehtymään penissyöpään.

Kaikki alkoi viime kesänä, kun Dale huomasi peniksensä kärjessä pienen patin. Se kasvoi nopeasti viinirypäleen kokoiseksi, hän hakeutui lääkäriin ja tällöin jo arvasi mistä oli kyse. Lääkärin kertomat tulokset vahvistivat pahimman pelon toteutuneen, hänellä on penissyöpä.

Mies murtui täysin uutisen kuultuaan. Valitettavasti hänen syöpänsä on äärimmäisen aggressiivinen. Dale on joutunut käymään viidessä erillisessä operaatiossa, yhdeksässä sädehoidossa ja kahdessa kemoterapiassa.

Peniksessä ei ole enää tuntoa ja hän tulee menettämään sen pian. Se on kuitenkin huolista pienin, sillä syövän on kerrottu johtavan miehen varmaan menehtymiseen lähitulevaisuudessa. Dalen perheelle kerätään parhaillaan lahjoituksia uuden lapsen syntymää varten.

Men’s Healthin mukaan Dalen pääasiallisin tarkoitus on nyt nauttia mahdollisimman paljon aikaa läheistensä kanssa sekä toteuttaa haaveitaan. Mies haluaa esimerkillään varoittaa kaikkia, että pienestäkin muutoksesta kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kyseessä voi olla koko elämä.