Tämä ruokavalio estää kehon tulehdustilat – trendikäs tapa ylläpitää terveyttä

Lifestyle Ruoka Terveys · Terhi Piiroinen

Anti-imflammatorinen dieetti on nyt nosteessa etenkin Yhdysvalloissa. Kyseessä on ruokavalio, jonka on tieteellisesti todistettu parantavan ihmisen hyvinvointia ja terveyttä. Ruokavalion ideana on jättää kaikki ruoka-aineet pois, joissa on lisättyä sokeria, punaista lihaa tai prosessoituja elintarvikkeita. Sen sijaan lautaselle pannaan terveellisiä rasvoja, kokojyvätuotteita ja vihanneksia.

PureWow on nyt listannut tulehdusta estävän ruokavalion seitsemän parasta asiaa. Anti-imflammatorisessa ruokavaliossa jätetään pois kaikki nopeat hiilihydraatit ja vaihdetaan tilalle monimutkaisempia hiilihydraatteja.

Toisin sanoen dieettiä noudattava henkilö saattaa tuntea itsensä energisemmäksi, koska kehossa on parempia polttoaineita pidemmälle aikavälille. Sokerit ja muut nopeat hiilihydraatit kohottavat verensokeria nopeasti, mutta se laskee pian yhtä nopeasti ja aiheuttaa siksi väsymystä muutaman tunnin kuluttua hiilihydraattien nauttimisesta.

Uudenlaisen terveyttä edistävän ruokavalion ansiosta ihminen voi myös polttaa rasvaa tehokkaammin ja pudottaa sen ansiosta painoa. Tutkimusten mukaan anti-imflammatorista ruokavaliota, kuten Välimeren alueen ruokavaliota noudattaneiden henkilöiden paino putosi enemmän kuin kevyttuotteita tai rasvattomia tuotteita nauttineiden henkilöiden. Lisäksi runsas kuitumäärä parantaa ruoansulatusta.

Vatsan ja kehon hyvinvoinnin on myös todistettu olevan yhteydessä yleiseen onnellisuuteen. Anti-imflammatorisella ruokavaliolla on saatu parannettua jopa masennuspotilaiden hyvinvointia kolme kuukautta kestäneen testijakson aikana. Lisäksi ihmiset ovat raportoineet ruokavalion vähentäneen nivelkipuja ja vahvistaneen luustoa. Mikä parasta, runsaasti terveellisiä ruoka-aineita sisältävä ruokavalio vähentää ikääntymistä ja parantaa sydämen toimintaa.

Yum! 😍😍 #erythromelalgia #antiimflammatorydiet #clean

A post shared by E M 🕊 (@emilouclarke) on