Shokkipaljastus: Lastentarhan työntekijät antoivat lapsille unilääkettä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kolme chicagolaista lastentarhanopettajaa on pidätetty lasten luvattomasta lääkitsemisestä. Lastentarhanopettajat olivat antaneet taaperoikäisille lapsille unilääkkeellä kuorrutettuja nallekarkkeja ipanoiden rauhoittamiseksi. Nallekarkkeja on annettu ilman vanhempien lupaa.

Kiddie Junction Daycare Centerin työntekijät, 32-vuotias Kristen Lauletta, 19-vuotias Jessiva Heyse ja 25-vuotias Ashley Helfenbein eivät pitäneet melatoniinilla kuorrutettujen nallekarkkien tarjoilemista vääränä, koska nukahtamista helpottavaa unihormonivalmistetta sai ostettua ilman reseptiä.

Saman tuotteen saatavuus vaihtelee eri maissa, ja esimerkiksi Britanniassa vastaava tuote vaatii lääkärin määräyksen. Lastentarhanopettajat antoivat unilääkekarkkeja 12 lapselle.

BBC:n mukaan tekoa voidaan pitää äärimmäisen tuomittavana, koska unilääkettä oli annettu salaa ja pienille lapsille. Suomessa yli 2 milligrammaa melatoniinia sisältävät valmisteet luokitellaan lääkkeeksi, kun taas pienempiä pitoisuuksia sisältävät ovat ravintolisävalmisteita vitamiinien tapaan.