Kansa äänesti: Virolaiskunnan vaakunaan kannabislehti!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viron Põlvamaalle syntyi viime heinäkuussa kuntaliitosten myötä uusi Kanepin kunta. Nyt asukkaat ovat äänestäneet Kanepille uuden, hämmästystä herättäneen vaakunan ja lipun.

Kunnan vaakunassa nähdään epäilyttävästi kannabislehteä muistuttava kuvio. Kyseessä ei ole suinkaan vahinko, sillä Kanepi tarkoittaa viroksi kannabista tai hamppua.

Vaakuna voitti äänestyksen ylivoimaisesti. Yhteensä 15 tuhannesta äänestä jopa 12 tuhatta oli osoitettu kannabislehteä esittävälle vaihtiehdolle. Kannabiksen käyttö on Virossa edelleen kiellettyä, mutta mikään laki ei puutu siihen liittyvän symboliikan käyttöön.

– Kannabista on käytetty vaakunoiden symboleina jo kauan aikaa. On paikallishallinnon päätettävissä, mitä symboleita ja ajatuksia he haluavat niissä käyttää, valtion virkamies Gert Uiboed kuvaili BBC:n mukaan.