Kiipeilijä jäi jumiin – uskomaton pelastautuminen tuo kylmiä väreitä

Ohhoh! Urheilu · Tim Isokivi

Vuorikiipeilijöille saattaa tulla vastaan kiperiä tilanteita, joissa pienikin virheliike johtaa kymmenien metrien korkeudesta putoamiseen. Tällaisesta tilanteesta itsensä löysi taannoin itävaltalainen kiipeilijä Hansjörg Auer.

Auer huomasi kiipeillessään joutuneensa jumiin. Hän oli eksynyt reitiltään ja päätynyt paikkaan, josta hän ei voinut kiivetä helposti ylös- tai alaspäin. Hänellä oli varusteinaan ohut köysi, jääruuvi, köysijarru ja kiipeilyvaljaat.

Kiipeilijä joutui kiinnittämään köytensä pieneen ja huteran näköiseen kallion ulokkeeseen laskeutuakseen sen varassa. Miehen onneksi köysi pysyi paikoillaan, ja Auer pääsi laskeutumaan turvallisesti alas.

 

Challenging!

When you're climbing solo, you realize that you got off the route but there is no option anymore to climb up or down?! By the way you have no gear except a thin rope, one ice screw, your harness, a belay device and you need your crampons and ice axes to finish the climb. Challenging!#neverstopexploring #oetztal #team_edelrid #lasportiva

Publié par Hansjörg Auer sur jeudi 1 mars 2018