Teinipoika söi etanan vedonlyönnin seurauksena – sai loisen ja vaipui koomaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viattoman kuuloisella vedolla oli traagiset seuraukset australialaisen nuoren tapauksessa. Lupaava rugbypelaaja halvaantui kaulasta alaspäin nieltyään etanan. Ystävät yllyttivät Sam Ballardin syömään puutarhasta löytyneen etanan vuonna 2010.

Tuolloin 19-vuotias nuori mies sairastui yllättäen, ja sairaalassa hänen todettiin saaneen Angiostrongylus cantonensis -loisen. Sam vaipui pian koomaan yli 400 päiväksi ja halvaantui kaulastaan alaspäin. Hänen kehonsa ei enää kykene säätelemään lämpöään. Nykyään 28-vuotias mies tarvitseekin ympärivuorokautista huolenpitoa.

News.com.au-uutissivuston mukaan Samin äidille on maksettu vakuutusrahaa, jonka tarkoituksena oli kattaa pojan hoitokustannukset. Tukirahaa kuitenkin pienennettiin yllättäen sadoilla tuhansilla dollareilla, minkä ansiosta perhe on nyt jättiveloissa.

Angiostrongylus cantonensis -sukkulamatoa tavataan yleensä rotissa, mutta se voi levitä niiden ulosteita syöviin etanoihin. Monille ihmisille loistartunta ei aiheuta näkyviä oireita, mutta joissain tapauksissa se voi johtaa vakavaan aivovammaan.