Cumulus-hotellit katoavat – mutta mitä tapahtuu 29 000 henkarille?

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Hotelliyhtiö Scandic osti joulukuun lopussa Restelin koko hotellit ja nousi Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi. Ensimmäinen Cumulus-hotelli muutettiin Scandiciksi Helsingin Meilahdessa kaksi viikkoa sitten. Tänään muutoksia tehdään Tampereella ja ensi viikolla Oulussa.

Kylttien lisäksi hotellien kaikki Cumulus-tuotteet ja -materiaalit vaihdetaan Scandic-brändin mukaisiksi. Uudistuksen yhteydessä hotelleista poistetaan kaikki Cumulus-brändätty materiaali. Kierrätettävänä valtava määrä tuotteita.

– Huoneroskisten ja henkareiden kierrätys on tuottanut eniten päänvaivaa. Cumulus-hotelleissa on lahjoitettavina yhteensä noin 29.000 henkaria ja noin 6.000 roska-astiaa, kertoo Scandicin aluejohtaja Christer Skjäl.

Poistettavat materiaalit kierrätetään, sillä syntyvä sekajäte pyritään minimoimaan. Tampereella henkarit lahjoitetaan Tampereen Työväen Teatterille ja osa roska-astioista paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, Eläinavustaja ry:lle. Brändätyt lahja- ja paperituotteet, kynät, fläppitaulupaperit ja hiirimatot sekä kertakäyttöiset kylpyhuonetuotteet lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

– Hotellien materiaalikierrätys ei ole ihan yksinkertainen toimenpide. Samankin brändin alle mahtuu laaja kirjo yksilöllisiä eroja hotelleittain. Osaan hotelleista on materiaalia kertynyt vuosien saatossa paljon, hotellinjohtaja Outi Ahola kertoo Tampereelta.