Järkyttävä onnettomuus: Hiihtohissi muuttui katapultiksi Georgiassa

Ohhoh! · Stara.fi

Lasketteleminen lukeutuu kaikkein riskialttiimpeihin harrastuksiin, mutta nyt Georgiassa on tapahtunut traaginen onnettomuus, jollaista kukaan ei uskonut tapahtuvaksi. Paikallisen laskettelukeskuksen hiihtohissi sekosi täysin ja muuttui ihmisiä ympäristöönsä sinkoilevaksi katapultiksi.

Ilmeisesti teknisen vian vuoksi Gudaurin hiihtokeskuksen hissi alkoi liikkua moninkertaisesti nopeammin kuin oli sallittua, mikä johti traagisiin seurauksiin. Hissin vaijerissa roikkuvat tuolit aiheuttivat kääntöpaikoilla keskipakoisvoimasta sen, että ihmiset lensivät hissistä valtavalla voimalla useiden metrien päähän. Hissin valmistaja on Doppelmayr Garaventa.

Onnettomuudessa loukkaantui kymmenen ihmistä, joita kuljetettiin helikopterilla läheisiin sairaaloihin. Loukkaatuneet olivat kotoisin monista eri maista, ja mukana oli ainakin yksi raskaana oleva ruotsalainen laskettelija. Tapauksesta on heti tuoreeltaan julkaistu useita videoita sosiaalisissa medioissa. Georgian ulkoministeri on pahoitellut tapahtunutta. Tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta.

#гудаури

A post shared by Алена Пахомова (@pahomova_enduro22) on