Lääkäri arvosteli lääkärisarjat – näin kohtaukset pitävät paikkaansa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Televisiossa on paljon suosittuja rikos- ja lääkäridraamasarjoja, joita moni seuraa tunnollisesti tuotantokaudesta toiseen. Tilanteet saattavat niissä tuntua katsojan mielestä usein melko uskottavilta, mutta ammattilaisten näkökulmasta lääkärin tai etsivän toimintaa voi olla kiusallista seurata.

WIRED-kanava on julkaissut YouTube-videon, jossa juuri erikoistumistaan Columbian lääketieteellisessä yliopistossa suorittava Annie Onishi arvostelee lääkärisarjoja. Onishi katselee suosituista lääkärisarjoista kohtauksia ja kertoo miten tilanteet olisivat oikeasti menneet.

Joissain lääkärisarjoissa lääkäreiden käyttämä työtermistö on osunut melko oikeaan. Toisinaan näyttelijät taas puhuvat Onishin mukaan täysin puuta ja heinää ladellessaan termejä, jotka eivät tarkoita mitään. Lääkäreiden on varmasti vaikeaa eläytyä täysin esimerkiksi Greyn Anatomian vietäväksi, kun ohjelmassa on niin paljon virheitä.