Teinin uskomaton taidonnäyte – teki itselleen toimivan LEGO-käsiproteesin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiitos nykyteknologian, puuttuvia raajoja voidaan korvata pitkälle kehittyneiden proteesien avulla. Eräs nuori mies päätti tehdä sellaisen omin voimin Lego-palikoista.

David Aguilar, lempinimeltään Hand Solo, on rakastanut Lego-palikoista rakentamista pienestä saakka. Teini-iässä hän päätti käyttää taitojaan hyödykseen valmistaakseen itse proteesin epämuodostuneen oikean kätensä tilalle.

Sittemmin David on tehnyt jo useampia Lego-proteeseja, käyttäen apunaan muun muassa Lego helikopteri- ja hävittäjärakenussarjoja. 19-vuotias nuorukainen pystyy Lego-kädellään muun muassa tarttumaan, nostamaan ja jopa taivuttamaan esineitä.

Nykyinen käsi on niin vahva, että David kykenee jopa tekemään sen avulla punnerruksia. Andorrassa asuvan nuorukaisen elämään ja uskomattomiin taitoihin tutustutaan Great Big Storyn tuoreella videolla.