Pariskunta oli 66 vuotta yhdessä – päätti kuolla myös yhdessä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Charlie ja Francie Emerick olivat olleet naimisissa 66 vuotta. He olivat sairastuneet myöhemmällä iällä vakavasti, joten pariskunta päätti ottaa kuoleman omiin käsiinsä. He kohtasivat armokuoleman samaan aikaan käsi kädessä.

Viime vuonna vierekkäin sängyssään kuolleet 87-vuotias Charlie ja 88-vuotias Francie Emerick elivät onnellisen elämän toistensa kanssa. Portlandissa asuva pari kärsi kuitenkin viimeiset vuotensa vakavista sairauksista, kun Francien sydän petti ja Charliella oli todettu eturauhassyöpä sekä Parkinsonin tauti. He suunnittelivat oman kuolemansa, koska tunsivat olevansa valmiita tuonpuoleiseen. Kumpikaan ei halunnut jäädä yksin eloon.

He pitivät toisiaan kädestä kiinni viimeiseen hengenvetoon saakka. Francie nukkui pois vain 15 minuuttia kuolettavan lääkeannoksen saamisen jälkeen. Charlie lähti hänen peräänsä tuntia myöhemmin. Heidän tyttärensä oli läsnä aviomiehensä kanssa. Charlie ja Francie olivat aina halunneet päättää päivänsä samaan aikaan. He olivat suunnitelleet kaiken valmiiksi. Heidän viimeinen viikkonsa on kuvattu Living and Dying: A Love Story -dokumentiksi.