IKEA uudistaa lihapulliaan – jauhomadoista valmistetut ötökkäpullat tulossa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Huonekaluyhtiö IKEA on noussut koko maailman tietoisuuteen edullisten huonekalujensa, mutta myös legendaaristen lihapulliensa ansiosta. Lähes kaikki IKEA:n kanssa samalla paikkakunnalla asuvat perheet ovat käyneet IKEA:n lihapullilla ainakin kerran elämässään.

Nyt IKEA suunnittelee hyönteisruokien tarjoilemista asiakkailleen. Mediumin mukaan huoneklaukaupan ravintoloista saa pian ötökkähampurilaisia, kasvihodareita, hyönteispullia, superfood-salaattia ja vihreää jäätelöä.

Hyönteisruoka on jo nyt kasvattamassa suosiotaan helpon tuotannon ja rikkaiden ravintoarvojen ansiosta. IKEA näyttää esimerkkiä muille pikaruokaa myyville yrityksille, vaikka uutuustuotteiden myynnin aloittamisaikaa ei ole vielä kerrottu.

Suomen ötökkäruokabuumi alkoi todenteolla viime vuonna. Kauppojen hyllyillä on hyönteisistä valmistettuja elintarvikkeita, ja ihmiset ovat ottaneet tuotteet vastaan ennakkoluulottomasti. Hyönteisruoan avulla on mahdollista vähentää kasvihuonepäästöjä ja ehkäistä nälänhätää.

https://www.instagram.com/p/BgHBZ63nmkO/?taken-by=ikeafoodservices

https://www.instagram.com/p/BfOIYTCgAn1/?taken-by=ikeafoodservices