Surun päivä: Viimeinen valkoinen sarvikuonouros on kuollut

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sudan-niminen zarenleveähuulisarvikuono on menehtynyt 45-vuotiaana Keniassa eläinsuojelualueella. Tutkijoiden mukaan Sudan kuoli vanhuuden aiheuttamiin komplikaatioihin, eikä sitä voitu enää pelastaa.

Sudan oli Daily Mail -sivuston mukaan osana tutkijoiden yritystä pelastaa pohjoinen zarenleveähuulisarvikuono kuolemasta sukupuuttoon. Maanantaina Sudan piti kuitenkin lopettaa kun sen tila oli huonontunut huomattavasti eikä se pystynyt enää nousemaan seisomaan omin avuin.

Sudanin menehdyttyä zarenleveähuulisarvikuonojen edustajia on jäljellä enää kaksi. Toinen niistä on Sudanin naaraspuolinen jälkeläinen Najin, ja toinen Najinin naaraspuolinen jälkeläinen Fatu. Lajin sukupuuttoon kuolemista vastaa taistellaan kuitenkin edelleen Najinin ja Fatun avulla tutkijoiden käyttäessä keinosiemennystä.