Lentoyhtiö ei päästä lihavia ja pikkulapsia bisnesluokkaan

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Bisnesluokassa lentäminen on varsinkin pitkillä lennoilla merkittävästi mukavampaa kuin turistiluokassa ahtaasti istuminen. Huomattavan ylipainoisille matkustajille turistiluokka on vieläkin tukalampi paikka, joten bisnesluokan leveät istuimet ovat siksi usein tarpeen. Ei tosin jatkossa Thai Airwaysin siivillä.

Thai Airways on nimittäin ilmoittanut, että heidän uusien Boeing 787 Dreamliner -lentokoneidensa bisnesluokkaan ei ole asiaa lapsilla ja ylipainoisilla aikuisilla. Syyksi yhtiö kertoo uudenlaiset istuimissa olevat airbagit, jotka estävät ylipainoisten istumisen uutuuksilla varustetuissa istuimissa.

Jatkossa matkustajat, joiden vyötärön ympärysmitta on yli 143 senttiä eivät kykene kiinnittämään bisnesluokan istuinten turvavyötä, The Bangkok Post uutisoi. Samasta syystä bisnesluokkaan ei voida ottaa pikkulapsia, jotka istuvat tavallisesti vanhempiensa sylissä. Pikkulasten kanssa matkustavien vanhempien tulee jatkossa istua turistiluokassa, jossa he voivat käyttää turvavyön jatketta.