Tältä Netflix olisi näyttänyt 1990-luvulla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1995 internet oli vielä monille uusi ja hämmästyttävä asia. Koska verkkoon päästiin useimmiten analogisten modeemien avulla, olivat yhteydet hitaita eikä esimerkiksi kokonaisten elokuvien suoratoisto olisi tullut kuuloonkaan.

Youtube-kanava Squirrel Monkeyn tuore video kuitenkin spekuloi koomisella tavalla, miltä suoratoistopalvelu Netflix oli voinut näyttää vuonna 1995. Kokemus olisi arvatenkin huomattavasti vähemmän käyttäjäystävällinen kuin nykyään.

Modeemien hitauden ansiosta elokuvan katsominen saman tien olisi ollut käytännössä mahdotonta, ainakaan siedettävällä kuvanlaadulla. Niinpä vaihtoehtona olisi ollut pääasiassa ladata elokuvaa vuorokausien ajan.

Squirrel Monkey on aikaisemminkin spekuloinut, miltä nykyaikaiset sovellukset olisivat näyttäneet menneisyydessä. Uutisoimme taannoin myös videosta jossa 90-lukulaisen käsittelyn sai Snapchat.