Jos Snapchat olisi tullut 90-luvulla… Tältä se olisi näyttänyt

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Snapchat on noussut muutaman vuoden aikana yhdeksi suosituimmista sosiaalisen median muodoista. Niin suosituksi, että Instagramin ja Facebookin kaltaisiin yhteisöpalveluihin on kopioitu suoraan siitä tuttuja ominaisuuksia.

Tuore Youtube-video spekuloi, miltä Snapchat olisi saattanut näyttää jos se olisikin ilmestynyt vuoden 2011 sijaan 1990-luvulla. Koska kameroilla varustettuja älypuhelimia ei ollut vielä tuolloin, olisi kuvat täytynyt siirtää tietokoneelle hitaan skannerin avulla. Myös sovelluksen ulkoasu olisi tietenkin ollut täysin erilainen kuin sen nykyisessä muodossa.

Snapchat in the 90’s on toteutettu 90-luvun esittelyvideoiden tapaan, joten tuohon aikaan varttuneille se saattaa vaikuttaa jopa tuskallisen tutunnäköiseltä. Osuvan videon takana on Squirrel Monkey -tuotantotiimi, joka on aikaisemmin näyttänyt miltä esimerkiksi Tinder ja Facebook olisivat voineet näyttää menneinä vuosikymmeninä.