Raju tilanne parlamentissa – äänestys keskeytyi kyynelkaasuiskuun

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Päätöksenteko ei aina suju eri maiden eduskunnissa ja parlamenteissa ongelmitta. Harvemmin esimerkiksi Suomen eduskunnassa on kuitenkaan päädytty todistamaan samanlaisia tilanteita kuin taannoin Kosovossa.

Kosovon parlamentissa äänestettiin taannoin naapurimaa Montenegron kanssa suunnitelluista uusista rajasopimuksista. Äänestys kuitenkin keskeytyi oppositiossa olevan Vetevendosje, eli itsemääräämispuolueen jäsenten heitettyä saliin kyynelkaasukanistereita.

Rajasopimus meni BBC:n mukaan läpi välikohtauksesta huolimatta. Uuden rajasopimuksen myötä Kosovon asukkaat saattavat päästä matkustamaan tulevaisuudessa EU-alueelle ilman viisumia. Sen vastustajat puolestaan uskovat Kosovon menettävän uudistuksessa maa-aluettaan Montenegrolle.